Φυσούνες

ΦΥΣΟΥΝΕΣ

Οι φυσούνες φορτοεκφόρτωσης ενώνουν στεγανά τις πόρτες του κτιρίου με τα μεταφορικά μέσα προστατεύοντας τα εμπορεύματα σας, έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον κατά τη φόρτωση ή εκφόρτωσή τους.

 

Δημιουργούν ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας και μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας καθώς εμποδίζουν σκόνη, βροχή και αέρα να έρθει σε επαφή με το εσωτερικό του κτιρίου και τους εργαζόμενους.

 

Για τη φορτοεκφόρτωση ορισμένων τροφίμων, η χρήση φυσούνας επιβάλλεται από τους υγειονομικούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι φυσούνες διακρίνονται σε τύπο κουρτίνας ή φουσκωτές ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τους.

 

Στην πρώτη περίπτωση, το φορτηγό οπισθοχωρεί και ωθεί τα ελαστικά μέρη της φυσούνας, τα οποία επικαλύπτουν την επιφάνειά του στα πλαϊνά μέρη και την οροφή, σφραγίζοντας το.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, το όχημα σταθμεύει μπροστά από την αποβάθρα στην κατάλληλη απόσταση και τα μαξιλάρια της φυσούνας “φουσκώνουν” γύρω από το όχημα προσφέροντας υψηλά ποσοστά στεγανοποίησης.

 

Ο πρώτος τύπος είναι ο πιο διαδεδομένος, ενώ ο δεύτερος αποτελεί άριστη λύση για βιομηχανίες τροφίμων.

ASSA ABLOY – CRAWFORD

Οι φυσούνες βελτιώνουν τόσο την ενεργειακή απόδοση όσο και τις συνθήκες εργασίας και είναι ιδανικές για όσες επιχειρήσεις θέλουν να εξοικονομήσουν ενέργεια.

 

Καθώς σφραγίζουν το όχημα, παρέχουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης.

 

Η Assa Abloy – Crawford έχει αναπτύξει μια σειρά από μοντέλα φυσούνας σε διάφορα μεγέθη που πληρούν όλες τις απαιτήσεις των πελατών και είναι κατάλληλες για όλα τα οχήματα.

ds6060a

DS6060A

Η φυσούνα DS6060A είναι η βασική λύση φυσούνας. Κατασκευάζεται από αλουμίνιο και τα πανιά είναι εύκαμπτα για να ακουμπούν πάνω στο όχημα και να σφραγίζουν.

 DS6060S

Η φυσούνα DS6060S είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα και τα πανιά της είναι εύκαμπτα για να ακουμπούν πάνω στο όχημα και να σφραγίζουν. Το υλικό της κουρτίνας είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις φθορές.

ds6070b

DS6070B

Η διαχείριση των κρύων ή κατεψυγμένων τροφίμων θέτει μεγάλες απαιτήσεις θερμοκρασίας. Η φυσούνα ASSA ABLOY DS6070B προσφέρει τη βέλτιστη σφράγιση για χώρους ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Σε αντίθεση με άλλους τύπους φυσούνας, το όχημα δεν σπρώχνει τα φύλλα. Αντ’ αυτού, η φυσούνα φουσκώνει γύρω από το όχημα, παρέχοντας πλήρη σφράγιση. Η φουσκωτή φυσούνα DS6070B είναι κατάλληλη για όλα τα μεγέθη των οχημάτων.