Φανοί στάθμευσης

ΦΑΝΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Οι φανοί στάθμευσης είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα που βοηθάει τον οδηγό να υπολογίσει την απόσταση κατά τη στάθμευση του οχήματος στην αποβάθρα φόρτωσης καθιστώντας την όλη διαδικασία ταχύτερη και ασφαλέστερη.

Δεν υπάρχει οδηγός φορτηγού ο οποίος δεν γνωρίζει πόσο δύσκολο και σημαντικό είναι να σταματήσει το όχημα του κατά την οπισθοπορία του προς την αποβάθρα φόρτωσης με ασφάλεια και στη σωστή απόσταση. Τα τελευταία εκατοστά είναι κρίσιμα, καθώς αν δεν υπάρξει σωστός υπολογισμός, μπορούν να προξενηθούν σοβαρές ζημιές στο όχημα, την πρόσοψη του κτιρίου, την εξέδρα φόρτωσης και τις υδραυλικές ράμπες. Οι φανοί στάθμευσης παρέχουν μια ασφαλή, αυτόματη και γρήγορη λύση στο πρόβλημα αυτό. Η εταιρεία μας εγκαθιστά τους πλέον σύγχρονους φανούς στάθμευσης της ASSA ABLOY τόσο σε νέες όσο και σε υπάρχουσες κατασκευές.

CRAWFORD DOCK IN

Οι φανοί στάθμευσης (Dock-IN) του οίκου ASSA ABLOY – Crawford αποτελούν την πρώτη παγκοσμίως ολοκληρωμένη λύση κατευθυντήριας στάθμευσης σε ένα σύστημα και παρέχουν έναν ασφαλή και σίγουρο τρόπο σύνδεσης με την βοήθεια αισθητήρων και λευκών και κόκκινων φωτών LED.

 

Τα λευκά φώτα καθοδήγησης δημιουργούν μια νοητή ευθεία και βοηθούν στην ευθυγράμμιση του φορτηγού κάνοντας την προσέγγιση εύκολη και ασφαλή, ενώ τα κόκκινα φώτα ανάβουν μόνο όταν το όχημα βρεθεί στην ακριβή θέση φόρτωσης.

 

Έτσι, είναι περιττές οι διαγραμμίσεις στην άσφαλτο και οι μεταλλικές μπάρες ευθυγράμισης, ενώ χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία LED το σύστημα Dock-IN έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μεγάλη διάρκεια ζωής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Χρόνος ζωής: 5 χρόνια, όταν τροφοδοτείται 24ώρες/ημέρα
Ισχύς LED: 2,4 W
Τάση λειτουργίας: 220-230 V
Θερμοκρασίες λειτουργίας: -20°C έως +55°C
Υγρασία λειτουργίας: 0-80% σχετική υγρασία
Βαθμός προστασίας: IP66

ΟΦΕΛΗ
  • Προσφέρει μεγαλύτερο και ακριβέστερο οπτικό βοήθημα.
  • Έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μεγάλη διάρκεια ζωής λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας LED.
  • Εξαλείφει τον κίνδυνο ζημιάς στην αποβάθρα φόρτωσης και τα φορτηγά.
  • Αποτελεί μια βιώσιμη λύση ασφάλειας.
  • Επιπλέον, ο καλοσχεδιασμένος φωτισμός χαρίζει στο κτίριο ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

CRAWFORD EYE

Το σύστημα Crawford EYE αποτελείται από μια μονάδα αισθητήρα που είναι τοποθετημένη σε μια προστατευμένη θέση κάτω από τη ράμπα. Αυτός ο αισθητήρας ελέγχει τρεις φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι με τη σειρά τους υποδεικνύουν στον οδηγό του φορτηγού την απόσταση από τη ράμπα.

 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στάθμευσης στη ράμπα, τα φανάρια αναβοσβήνουν με τη σειρά από πράσινο σε κίτρινο και στη συνέχεια σε κόκκινο. Το κόκκινο φως υποδηλώνει πως το φορτηγό βρίσκεται στην ακριβή θέση φόρτωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
  • Αποτρέπει ανεπιθύμητες συγκρούσεις και ζημιές στα οχήματα, τα κτίρια και την εξέδρα φόρτωσης.
  • Προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου κατά τη διαδικασία στάθμευσης.
  • Οι αισθητήρες αναγνωρίζουν επίσης τυχόν ανθρώπινη παρουσία ανάμεσα στο φορτηγό και την αποβάθρα για αποφυγή ατυχημάτων.
  • Όταν η διαδικασία φορτοεκφόρτωσης ολοκληρωθεί, ο χειριστής μπορεί να ανάψει το πράσινο φωςΑυτό αποτρέπει την επικίνδυνη πρόωρη αποχώρηση του οχήματος.
  • Το σύστημα Crawford ΕΥΕ είναι συμβατό με οποιαδήποτε μάρκα αποβάθρας φόρτωσης ή υδραυλικής ράμπας έχετε επιλέξει.